אוכלים עוגיות עם שושנה קרבסי - סיור בירושלים

ריבת הדגל של הבית העתיק - המרוזיה - מלכת הריבות

כל דבר מרוקאי חייב להיות מוגזם, מקושט, נפלא. כך גם הריבות המרוקאיות: עזות טעם, מרוכזות, מתובלות בתבלינים מחממי גוף ונפש ויפות. סוכר? בטח שסוכר. הריבות מוגשות בדרך כלל בשמחות ובחגים ובכללם המימונה.

מלכת הריבות על שום מה? – על שום המרכיבים המשובחים והטעם הנפלא מכל ריבה שתכירו בעולם, בעיני היא המייצגת את כל הטוב שבמטבח המרוקאי:

חומרים:

ק"ג צימוקים שחורים נטולי גרעינים – שטופים, ק"ג סוכר, מקל וניל, 2-3 מקלות קינמון, מיץ מלימון, רבע כוס ברנדי או ויסקי, 400 גרם אגוזי מלך קלופים, 2 וחצי כוסות מים.

ההכנה: בסיר מניחים את הצימוקים השטופים, הסוכר, מקל וניל חצוי, מקלות קינמון, ברנדי ומים. מערבבים.

מניחים להשריה של שעתיים. בתום שעתיים מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והסוכרים הופכים מקורמלים. בשלב זה מוסיפים את מיץ הלימון. רתיחה אחרונה.

במקרה כזה חממו שוב עם חצי כוס מים ועוד מיץ לימון.

מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים. אין לבשל את האגוזים אלא לתת להם רתיחה אחת קלה של חיטוי בתוך הריבה. מכבים את האש.

שימו לב: צריך להשאיר נוזלים ולא לצמצם לגמרי. כשהריבה מתקררת היא מתמצקת . אם תבשלו יתר על המידה היא תהיה מוצקה מדי.

מגישים בכלי זכוכית יפהפה. הריבה טעימה על: גלידה, פטה כבד עוף, עוגות, סופגניות, על רקיקים וככה עם כפית וכוס מים קרים.

אודות המחבר